ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ

Το όραμά μας είναι να μεταμορφώσουμε τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα σε μία πλατφόρμα που ενθαρρύνει τους δημιουργικούς ανθρώπους. Το νησιωτικό μας σύμπλεγμα θα είναι ένα ασφαλές καταφύγιο για την καλλιτεχνική έκφραση και τον διαπολιτισμικό διάλογο. Οι Τέχνες ερεθίζουν τη συλλογική μας φαντασία, ενδυναμώνουν την κοινή μας Ευρωπαϊκή ταυτότητα και φέρουν το μήνυμα δύο βαθιά Ευρωπαϊκών αξιών, της ειρήνης και της αλληλεγγύης.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φιλοδοξούμε να ενημερώσουμε τους πολίτες της Ευρώπης και του κόσμου για τη δύναμη του καλλιτεχνικού περιεχομένου και τη σημασία της βιώσιμης ανάπτυξης. Θα τους εμπνεύσουμε να μας ακολουθήσουν στο «Ταξίδι στο Φως» και θα τους συμπεριλάβουμε σε ένα ουσιαστικό διάλογο για τις προκλήσεις που όλοι μας αντιμετωπίζουμε σήμερα.

Δύση & Ανατολή

Η νησιωτικότητα έχει δώσει στους Δωδεκανήσιους μια μοναδική οπτική γύρω από την αποτελεσματικότητα και τη δημιουργικότητα, την εξωστρέφεια, τη διαφορετικότητα και την ένταξη. Η νησιωτικότητα έχει σφυρηλατήσει την πολυπολιτισμική μας κοινωνία μέσω της ουσιαστικής συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή ιστορία. Η γεωγραφική μας θέση καθιστά το πρόγραμμά μας ιδανικό πλαίσιο διαλόγου μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Αυτός ο διάλογος θα είναι η κληρονομιά του προγράμματός μας.

ΕΥΡΩΠΗ

Η Ευρώπη βιώνει μια κρίση σε πολλά επίπεδα. Η άνοδος του φόβου, της ξενοφοβίας και της ρητορικής του μίσους έχει πλέον εμφανείς επιδράσεις, και οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να αναλάβουν δράση, άμεσα και αποφασιστικά, ώστε να διασφαλίσουν το κοινό Ευρωπαϊκό μας μέλλον. Σκοπός μας είναι να αξιοποιήσουμε τις Τέχνες και τον Πολιτισμό για να ενισχύσουμε την αγωγή των πολιτών που θα βασίζεται στη γνώση και τη συμμετοχή.